Image

Фізична терапія та її методи в I.D.Clinic

Багато хто знає, що фізіотерапія - це комплекс процедур, але не завжди зрозуміло, що входить в цей комплекс. Іноді здається, що мені один раз лікар покаже вправи і я буду робити їх вдома, але це не так. 

Сьогодні ми розберемо, які методи фізіотерапії використовують наші лікарі в медичному центрі  I.D.Clinic

Фізична терапія, також відома як фізіотерапія, це метод лікування, який використовує фізичні сили та техніки для полегшення болю, відновлення функцій та покращення якості життя пацієнтів. Комплексний підхід у фізичній терапії включає використання декількох методів і технік, які взаємодіють і доповнюють один одного для досягнення максимального результату.

Комплексний підхід фізичної терапії ґрунтується на припущенні, що кращі результати досягаються не тільки через застосування одного методу, а через поєднання різних підходів. Декілька основних компонентів комплексного підходу до фізичної терапії, які використовуються в I.D.Clinic:

Мануальна терапія - метод в лікуванні захворювань опорно-рухового апарату. Мануальна терапія - це не масаж, а лікування руками.  Мануальний терапевт впливає комплексно на організм людини з метою відновлення правильного біомеханізму рухів. Вплив виявляється не тільки на опорно-руховий апарат (кістки, м'язи, суглоби, фасції і зв'язки), але і на більшість інших органів тіла, таких як внутрішні органи, мозкові оболонки, шкіру та ін..

Ще одним важливим медом є вправи та рухова реабілітація: індивідуально розроблені вправи, з огляду на особливості пацієнта та його цілі лікування, допомагають зміцнити м'язи, збільшити гнучкість та відновити нормальні рухові функції.

Також не забуваємо про відновлюючі процедури за допомогою фізіотерапевтичних апаратів, в I.D.Clinic ми використовуємо: фізіотерапевтичні ультразвукові впливи (уз терапія), електростимуляція, ударно-хвильова терапія можуть застосовуватися для поліпшення кровообігу, зняття запалення та болю.

Комплексний підхід фізичної терапії включає різні методи для керуванням больовим синдромом: від теплотерапії та холодової терапії до масажу та методів релаксації.

І все ж таки ми змушені дома трошки попрацювати! Щоб запобігати повторному виникненню проблеми або травми, фізіотерапевт надає інформацію на виконання самостійних вправ. Пацієнт за весь час фізіотерапії виконує ці вправи під наглядом лікаря, щоб бути певним, що самостійне виконання цих вправ не нашкодить.

В I.D.Clinic фізична терапія є систематичним та індивідуально налаштованим підходом до лікування пацієнта. Він ставить за мету не тільки усунення симптомів, а й відновлення функцій організму, запобігає повторному виникненню проблеми та покращення загального благополуччя пацієнта. Важливо, кожен пацієнт має унікальні потреби, тому комплексний підхід дозволяє фізіотерапевту вибрати і комбінувати найефективніші методи задля досягнення оптимальних результатів.

Команда професіоналів медичного центру I.D.Clinic зичить Вам здоров’я та попереджає самолікування та лікарі без медичної освіти можуть бути шкідливими для Вашого здоров’я.

Хайтам Ал-Дабабсех
Медичний центр I.D.Clinic
Лікар 
фізіотерапевт, реабілітолог, масажист

Tags :